Couperose

Couperose is een veelvoorkomende huidaandoening, vooral onder vrouwen boven de veertig jaar.

Bij couperose zijn kleine, rode bloedvaatjes onder de huid zichtbaar. Meestal verschijnen deze vaatjes op de neus, wangen of kin. Oorzaken kunnen genetische aanleg, blootstelling aan de zon of grote temperatuurverschillen zijn. Veel mensen ervaren couperose als cosmetisch storend.

Huidinstituut Marina van Erp biedt verschillende behandelingen, waarvan sommige door uw verzekeraar vergoed kunnen worden. Meer informatie hierover vindt u in uw polis.

Dermalogica behandelingen

dermalogicaHet huidverzorgingsmerk Dermalogica wint de afgelopen jaren snel aan populariteit, zeker onder mensen met een gevoelige en onzuivere huid. 


Dat is niet zo verwonderlijk: de producten van Dermalogica zijn zonder geur- en kleurstoffen en parabenen. Ideaal dus, voor de huid die snel geïrriteerd is.

Bij de Dermalogica behandelingen wordt niets aan het toeval overgelaten. Eerst krijgt u een huidanalyse, en aan de hand van uw huidtype en de conditie van uw huid wordt er een keuze gemaakt uit de verschillende behandelmethoden en producten. Hierdoor ontstaat een behandeling die voor iedere klant uniek is. Dit is inclusief dieptereiniging, massage en epileren.

Dermalogica biedt producten en behandelingen die specifiek gericht zijn op de gevoelige of geïrriteerde huid, de huid met pigmentvlekken, de acne huid en de verouderende huid.

Tarieven

Tijdsduur per behandeling:  60 minuten
Kosten per behandeling:  € 69,-

Tijdsduur per behandeling:  90 minuten
Kosten per behandeling:  € 90,-

Soin Dermatologique

maria-gallandDe Soin Dermatologique behandeling is een uniek behandelconcept van Maria Galland. De producten die hierbij worden gebruikt zijn dermatologisch getest en worden uitstekend verdragen door de gevoelige huid. Alle producten zijn zonder parabenen, paraffine en kleur-stoffen. Dit verzorgingssysteem is daarom ideaal voor de gevoelige huid of voor een huid, die tijdelijk uit balans is en waarvan het evenwicht moet worden hersteld.

Het principe van Soin Dermatologique richt zich op vernieuwing van de huid van binnenuit.

  • Het verhoogt de percentages van huidvernieuwing
  • Het beperkt de veroudering van de huid
  • Het verfijnt het huidreliëf
  • Het verstevigt het huidweefsel
  • Het normaliseert de onzuivere huid
  • Het kalmeert de geïrriteerde huid

 

Tarieven

Tijdsduur per behandeling:  90 minuten
Kosten per behandeling:  € 90,-

Camouflagetherapie

camouflage

Camouflagetherapie is een snelle en gebruiksvriendelijke manier om littekens, wijnvlekken, pigmentvlekken of couperose minder zichtbaar te maken.

Wij werken met het merk Dermacolor, een sterk gepigmenteerde camouflage crème met groots effect. Deze crème is klinisch getest en zelfs de meest gevoelige huid geeft hierop geen allergische reactie. Dermacolor heeft een grote dekkracht en is waterproof; ermee zwemmen of naar de sauna is dus geen probleem.

De kleuren worden in ons instituut gemengd tot een tint die perfect bij uw huid past. Ook krijgt u tips over hoe u de foundation thuis zelf het beste aanbrengt.

 

Tarieven

Kosten per behandeling:  Vanaf  € 30,-

Vergoed mijn zorgverzekering deze behandeling?


Laseren

Heeft u op meerdere plekken last van couperose, dan is laseren de meest geschikte behandelmethode.

De laser verwarmt de bloedvaten, waardoor de eiwitten in de vaatwand en het bloed oplossen. Het bloed stolt hierdoor en de vaatjes verdwijnen. Het kan zijn dat er voor het beste resultaat meerdere behandeling gewenst zijn.

Wij sturen u graag door naar een gespecialiseerde laserkliniek.

Coaguleren

iStock_000023046920Bij coagulatie wordt gebruik gemaakt van een klein naaldje dat oppervlakkig de huid in gaat bij het verwijde adertje. Het naaldje wordt verhit, waardoor het bloed stolt en het vaatje verdwijnt. 

 

 

Deze methode is erg geschikt voor lichte gevallen van couperose. Na de behandeling kunnen kleine korstjes ontstaan, die binnen enkele dagen weer verdwijnen.

Tarieven

Kosten per behandeling:  Vanaf  € 27,50