Couperose

Couperose is een veelvoorkomende huidaandoening, vooral onder vrouwen boven de veertig jaar.

Bij couperose zijn kleine, rode bloedvaatjes onder de huid zichtbaar. Meestal verschijnen deze vaatjes op de neus, wangen of kin. Oorzaken kunnen genetische aanleg, blootstelling aan de zon of grote temperatuurverschillen zijn. Veel mensen ervaren couperose als cosmetisch storend.

Huidinstituut Marina van Erp biedt verschillende behandelingen, waarvan sommige door uw verzekeraar vergoed kunnen worden. Meer informatie hierover vindt u in uw polis.

PCA Skin Peeling

De huidvriendelijke en toch effectieve peeling van PCA Skin zijn geschikt voor verschillende huidtypes. De samenstellingen bevatten verschillende doeltreffende ingrediënten die helpen tegen acne, hyperpigmentatie, fijne lijntjes en rimpels, terwijl de huid er vol en gehydrateerd uit ziet.

PCA Skin Peelings:

Deze samenstellingen bieden verschillende behandelingsmogelijkheden, de mildere voor zowel de gevoelige als donkere huidtypen en de meer actieve voor de dikkere huid en de rest van het lichaam. Zeer effectief voor de gevoelige-, acne-, rosacea-, zonbeschadigde- en verouderde huid.

PCA Skin retinoïde behandelingen:

Deze vooruitstrevende, hydraterende producten geven bescherming en bevorderen de opname van vitaminen, antioxidanten en andere voedingsstoffen. Ze zorgen voor een goede celdeling zodat de gezonde cellen aan de oppervlakte komen en de huid daardoor een gehydrateerd, zachte en frisse uitstraling krijgt. Het retinol (vitamine A) zorgt voor een snelle vernieuwing van de cellen zodat de huid er fris uitziet, terwijl vitamine C zorgt voor versterking van collageen en elastieke waardoor de huid elastisch blijft. De unieke formule verbetert de huidstructuur en vermindert hyperpigmentatie.

PCA Skin alternatieven voor peeling:

Voor een huid die geen peeling nodig heeft of wanneer een peeling niet mogelijk is heeft PCA Skin ook alternatieve behandelingen. Deze effectieve producten met anti-oxidanten zorgen ervoor dat de huid beschermd wordt tegen oxidatie, sterke vervuiling van buitenaf en ze reinigen de poriën. Ook aan te raden om tussen de peelings door te gebruiken voor het onderhouden van een gezonde en stralende huid.

De therapeutische maskers in de behandelingen kunnen gebruikt worden als een stapje vóór een peeling. De verschillende huidverbeterende ingrediënten in de therapeutische maskers peelen, hydrateren en kalmeren. Afhankelijk van de gekozen formule.

Hoe weet u welke peeling of behandeling juist is voor u?

Wij als PCA Skin huidspecialist zijn opgeleid om op een veilige en effectieve manier de producten te gebruiken. Door training en opleiding kunnen wij u niet alleen adviseren maar ook een op uw huid afgestemd plan samenstellen. Dit doen wij graag in een gratis intakegesprek van 30 minuten.

Heeft u pijn tijdens een peeling?

Dit hangt af van de behandeling. De meeste chemische peelings van PCA Skin zijn mild en veroorzaken een licht branderig of prikkelend gevoel. Bij diepere rimpels, beschadiging door acne of door de zon is een sterkere peeling nodig, die voor een paar minuten een wat meer branderig gevoel geeft. Hele sterke peelings zijn voor de meeste huidtypen niet nodig. PCA Skin peelings geven de meeste mensen onmiddellijk resultaat met weinig ongemak.

Maakt een peeling uw huid dunner?

Nee, een PCA Skin peeling verwijdert alleen  huidcellen aan de oppervlakte van uw huid. Daarbij is de peeling hydraterend en laat hij de huid er voller en dikker uitzien.

 

Tarieven

PCA Skin Peeling

Tijdsduur per behandeling:  60 tot 75 minuten
Kosten per behandeling:   € 112

PCA Skin Retinoide behandeling

Tijdsduur per behandeling:  60 minuten
Kosten per behandeling:   € 155

PCA Skin alternatieve behandeling

Tijdsduur per behandeling:  60 minuten
Kosten per behandeling:   € 87

Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek van 30 minuten.

Vergoed mijn zorgverzekering deze behandeling?


 

Dermalogica behandelingen

dermalogicaHet huidverzorgingsmerk Dermalogica wint de afgelopen jaren snel aan populariteit, zeker onder mensen met een gevoelige en onzuivere huid. 


Dat is niet zo verwonderlijk: de producten van Dermalogica zijn zonder geur- en kleurstoffen en parabenen. Ideaal dus, voor de huid die snel geïrriteerd is.

Bij de Dermalogica behandelingen wordt niets aan het toeval overgelaten. Eerst krijgt u een huidanalyse, en aan de hand van uw huidtype en de conditie van uw huid wordt er een keuze gemaakt uit de verschillende behandelmethoden en producten. Hierdoor ontstaat een behandeling die voor iedere klant uniek is. Dit is inclusief dieptereiniging, massage en epileren.

Dermalogica biedt producten en behandelingen die specifiek gericht zijn op de gevoelige of geïrriteerde huid, de huid met pigmentvlekken, de acne huid en de verouderende huid.

Tarieven

Tijdsduur per behandeling:  60 minuten
Kosten per behandeling:  € 72,50

Tijdsduur per behandeling:  90 minuten
Kosten per behandeling:  € 92,50

Camouflagetherapie

camouflage

Camouflagetherapie is een snelle en gebruiksvriendelijke manier om littekens, wijnvlekken, pigmentvlekken of couperose minder zichtbaar te maken.

Wij werken met het merk Dermacolor, een sterk gepigmenteerde camouflage crème met groots effect. Deze crème is klinisch getest en zelfs de meest gevoelige huid geeft hierop geen allergische reactie. Dermacolor heeft een grote dekkracht en is waterproof; ermee zwemmen of naar de sauna is dus geen probleem.

De kleuren worden in ons instituut gemengd tot een tint die perfect bij uw huid past. Ook krijgt u tips over hoe u de foundation thuis zelf het beste aanbrengt.

 

Tarieven

Kosten per behandeling:  Vanaf  € 30,-

Vergoed mijn zorgverzekering deze behandeling?


Laseren

Heeft u op meerdere plekken last van couperose, dan is laseren de meest geschikte behandelmethode.

De laser verwarmt de bloedvaten, waardoor de eiwitten in de vaatwand en het bloed oplossen. Het bloed stolt hierdoor en de vaatjes verdwijnen. Het kan zijn dat er voor het beste resultaat meerdere behandeling gewenst zijn.

Huidtherapeut bij Marina van Erp

Er is steeds meer vraag naar deskundige behandelingen met laser. Daarom hebben wij ervoor gekozen om maandelijks een zeer ervaren huidtherapeut van LaserMedikos te laten komen in ons instituut.

Wat kan zij voor u doen:

  • Ongewenste haargroei

gezicht – bikinilijn – oksels – rug – benen

  • pigmentvlekken

gelaat – handen

  • couperose

kleine rode adertjes

  • wratjes
  • fibromen
  • schimmelnagels

Wij kiezen voor deze formule zodat wij zeker weten dat u in goede handen bent bij iemand met veel ervaring.

Laserontharing in het gezicht wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Wij kunnen dit van harte aanbevelen.

Gratis intakegesprek

U krijgt een eerlijk advies op maat.

Tarieven

 

Coaguleren

iStock_000023046920Bij coagulatie wordt gebruik gemaakt van een klein naaldje dat oppervlakkig de huid in gaat bij het verwijde adertje. Het naaldje wordt verhit, waardoor het bloed stolt en het vaatje verdwijnt. 

 

 

Deze methode is erg geschikt voor lichte gevallen van couperose. Na de behandeling kunnen kleine korstjes ontstaan, die binnen enkele dagen weer verdwijnen.

Tarieven

Kosten per behandeling:  Vanaf  € 32,50