Collageen lichttherapie

Collageen lichttherapie

Het licht van de collageenlampen wordt door de huidcellen opgenomen en zorgt voor een toename van de lichaamseigen productie van collageen, elastine en hyaluron. Bij regelmatig gebruik worden rimpeltjes gereduceerd, wordt de huid zichtbaar strakker en verbetert het totale huidbeeld. De gevolgen van huidveroudering worden met deze behandeling op een natuurlijke wijze verminderd.


Directe resultaten:

 • Zachte en soepele huid
 • Toename van het vochtgehalte
 • Verbetering van het totale huidbeeld
 • Fijnere poriën
 • Stralende teint

Resultaten op lange termijn:

 • Het bindweefsel wordt met collageen, elastine en hyaluron opgevuld
 • Vermindering van rimpeltjes in het gezicht en decolleté

Bewezen werking van collageen lichttherapie

De werkzaamheid van lichtbehandelingen met een speciale frequentie is door talloze wetenschappelijke studies bevestigd. De behandelingen worden dan ook sinds vele jaren met succes toegepast in de geneeskunde- en cosmeticabranche.
Wetenschappers van de Universiteit in Ulm hebben de effectiviteit van de collageen lichtbehandeling onderzocht en verklaard dat er inderdaad sprake is van huidverjonging. Na slechts een maand had 80% van de testpersonen een zachtere huid en bij meer dan 60% konden meerdere zichtbare effecten worden vastgesteld. Na de tweede maand waren deze resultaten nogmaals duidelijk verbeterd. De gebruikers hadden een strakkere huid, minder rimpeltjes, verfijnde poriën en een regelmatiger huidbeeld.

De behandeling

Met uitzondering van de Collageen Short begint elke collageen lichtbehandeling met een reiniging. Na deze reiniging wordt een serum op de huid aangebracht die de werking van het licht stimuleert. Nu is uw huid klaar om aan het licht blootgesteld te worden. Ter afsluiting van de behandeling wordt een verzorgende crème aangebracht.
Het dragen van een beschermingsbrilletje is niet nodig, maar kan het gebruik wel aangenamer maken. Tussen de individuele behandelingen bevelen we een pauze van tenminste 48 uur aan.

Een optimaal resultaat

De meeste gebruikers spreken al na de eerste behandeling van een ontspannend effect en een frissere en zachtere huid. Voor de beste resultaten zal de collageen lichtbehandeling regelmatig en over een langer tijdsbestek ondergaan moeten worden. De werking van de behandeling wordt versterkt door deze aan te vullen met hoogwaardige huidverzorgingsproducten. Daarnaast draagt een gezonde levensstijl ook zeker bij aan het uiteindelijke resultaat.

Is de behandeling voor iedereen geschikt?

De collageen lichtbehandeling is voor alle huidtypes geschikt. Zwangere vrouwen, mensen met een lage bloeddruk of met epilepsie, mensen met een verhoogde gevoeligheid voor licht of mensen die medicijnen gebruiken die een verhoogde lichtgevoeligheid veroorzaken (zoals antibiotica of Sint-Janskruid) mogen de behandeling niet ondergaan.

Is het rood licht-gebruik met zonlicht te vergelijken?

Nee, bij de collageen lichtbehandeling gebruiken we licht met een speciale frequentie dat praktisch geen UV-straling bevat. De huid zal dus ook niet bruinen door de behandeling.

Natuurlijke regeneratie & verjonging van de huid

Wat zijn de oorzaken van huidveroudering?

Huidveroudering wordt door meerdere factoren veroorzaakt, zoals stress, weinig slapen, slechte voeding en roken. Daarnaast neemt vanaf het 25e levensjaar de verzorging van de opperhuid met voedingsstoffen af. Dit leidt tot een vermoeide, vale en onregelmatige teint. Naarmate men ouder wordt vertraagt de stofwisseling van de fibroblast-cellen (cellen in het bindweefsel), waardoor het collageengehalte van de huid per levensjaar gemiddeld met 1% daalt. Aangezien collageen de belangrijkste ‘vulling’ van het bindweefsel is, verslapt de huid. De verminderde celregeneratie leidt bovendien tot vochtverlies, vermindering van elasticiteit en tenslotte tot rimpelvorming.

Hoe zorgt licht voor huidverjonging?

Bij de collageen lichtbehandeling gebruiken we licht met een bepaalde frequentie om de huid op een natuurlijke wijze te verjongen. Dit licht wordt door de huidcellen opgenomen en verhoogt daar de lichaamseigen productie van collageen, elastine en hyaluron. Hierdoor worden rimpeltjes gereduceerd, wordt de huid zichtbaar strakker en verbetert het totale huidbeeld. Het resultaat is een strakkere en gezondere huid.

Tarieven

Collageen Beauty & Go (30 minuten):

 • Reiniging van de huid
 • Skin Peeling
 • Serum
 • Collageenlicht
 • Verstevigende collageencrème

1 behandeling: € 55,50

Collageenlicht tijdens een gezichtsbehandeling: € 32,-